flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом видано обмежувальний припис стосовно кривдника заявниці

20 квітня 2021, 14:10

Ленінським районним судом м. Миколаєва, видано обмежувальний припис відносно чоловіка, 1996 року народження.

Заявниця звернулась до суду з заявою в якій просила видати обмежувальний припис відносно вказаного чоловіка на строк до шести місяців, яким визначити наступні тимчасові обмеження його прав, а саме: заборонити йому перебувати у місці спільного проживання (перебування) з, заборонити наближатися до неї на відстань у 500 метрів і до інших місць частого відвідування постраждалою особою, а також вести листування, телефонні переговори з нею або контактувати з нею через інші засоби зв`язку особисто або через третіх осіб.

Обґрунтовуючи свої вимоги посилалася на те, що вона разом зі своїм чоловіком, інвалідом по зору,  донькою та онуком, 1996 р.н. проживають в одній з квартир в будинку по вул. Чайковського в м. Миколаєві.

Тривалий час заявниця та її  сім’я потерпає  від насильства зі сторони її онука, який вчиняє вдома скандали, виражається нецензурною лайкою, ображає та принижує, погрожує фізичною розправою, б’є та зловживає невідомими препаратами, відбирає кошти. Кривдник не може контролювати свої дії (вчинки) та себе. 02.11.2020 постановою Ленінського районного суду міста Миколаєва чоловіка визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення за частиною першою статті 173-2 КУпАП, за вчинення домашнього насильства. 09.03.2021 вироком Ленінського районного суду міста Миколаєва чоловіка визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення за частиною третьою статті 15 та частиною другою статті 186 КК України за вчинене кримінальне правопорушення відносно матері кривдника.

Через поведінку кривдника в заявника погіршилося самопочуття. Має проблеми зі сном, з підвищеним тиском. Поведінка кривдника негативно впливає на здоров’я заявника та працездатність, та здоров’я інших членів сім’ї. Чоловік  вчиняє психологічне, фізичне та економічне насильство щодо заявника та сім’ї протягом тривалого часу та не зважає на заходи вжиті поліцією. Його агресія щоразу посилюється.

Так як вжиті заходи поліцією до кривдника  виявилися неефективними та не захистили заявника від насильства  вона звернулася до суду.

 

Судом видано обмежувальний припис відносно чоловіка.

Встановлено наступні заходи обмеження прав та покладено на нього такі обов’язки:

- заборонено кривднику перебувати у місці спільного проживання (перебування) з заявницею;

- заборонено вести листування, телефонні переговори з заявницею або контактувати з нею через інші засоби зв’язку особисто або через третіх осіб.

В іншій частині вимог заяви  відмовлено.

 

Обмежувальний припис видано строком на шість місяців.

Зазначимо, що рішення суду підлягає негайному виконанню.