flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловік прослідував за жінкою у квартиру де пограбував її, - суд узяв під варту підозрюваного

30 березня 2021, 08:47

Вчора, 29 березня 2021 року, Ленінським районним судом м. Миколаєва було обрано запобіжний захід відносно чоловіка, якого підозрюють в  грабежі, поєднаному з проникненням у житло (ч. 3 ст. 186 Кримінального кодексу України).

За версією слідства, 27.03.2021 близько 18:00 год., діючи повторно, по раптово виниклому умислу, направленому на відкрите викрадення чужого майна, підозрюваний незаконно проник до житла до однієї з квартир в будинку 42 по вул. Парковій в м. Миколаєві, а саме пройшов в квартиру, через вхідні двері, за потерпілою, яка поверталася додому та відкрито викрав ноутбук, вартістю 4 000 грн., який належить сину потерпілої, спричинивши останньому матеріальну шкоду на вказану суму.

27 березня 2021 року підозрюваного було затримано.

В судовому засіданні прокурор клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Підозрюваний в судовому засіданні просив суд не застосовувати до нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Захисник підозрюваного вказала на те, що не доведені ризики, тому просила застосувати запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Розглянувши клопотання, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в межах строку досудового розслідування, тобто до 27.05.2021 включно.

Визначити підозрюваному заставу у розмірі 90 800 гривень та обов'язки, передбачені ст. 194 КПК України, які будуть покладені на підозрюваного у разі внесення застави.

Зазначимо, що ухвала слідчого судді не набрала законної сили.