flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Нетверезий водій сплатить штраф - 10 200 грн. та на 1 рік залишиться без водійських прав

02 березня 2021, 15:08

Ленінський районний суд м. Миколаєва оштрафував водія, що керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння ( ч. 1 ст. 130 КУ пАП).

Судом встановлено, що  25.12.2020 о 00:05 год. в м. Миколаєві, вул. Космонавтів, 83-а, водій Г. керував т/з Volkswagen Polo, з явними ознаками алкогольного сп’яніння, а саме: запах алкоголю з порожнини рота, тремтіння пальців рук. Водію було запропоновано пройти мед. огляд на стан алкогольного сп’яніння на місці зупинки за допомогою алкотестера драгер в присутності двох свідків на що водій відмовився списуючи на те, що ніби не був за кермом, до медичного закладу також відмовився проїхати, чим порушив п. 2.5 ПДР, за що відповідальність передбачена ч. 1 ст. 130 КУпАП.    

Правопорушник до суду з’явився. Пояснив суду, що проїхати на освідування до медичного закладу на місці,  йому не пропонували.  Не заперечував факт  особисьтого керування автомобілем. Він поспішав на виклик охоронця, щоб приборкати собаку, яка зірвалася з  мотузки на об'єкті, який йому належить.

За наслідками розгляду матеріалів суд наклав на правопорушника адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 10 200 грн., з позбавленням права керування транспортними засобами строком на один рік.

 

Зазначимо, що постанова ще не набрала законної сили.

 

Повний текст постанови ЄДРСР http://reyestr.court.gov.ua/ справа № 489/129/21.