flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Смертельна ДТП у якій загинули водій та пасажир таксі, - суд зменьшив час домашнього арешту обвинуваченому на одну годину

13 січня 2021, 08:52

Триває судовий розгляд у кримінальному провадженні відносно особи, обвинуваченої у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили загибель кількох осіб).

Головуючий суддя – Губницький Дмитро Григорович. 

Нагадаємо, що 7 грудня 2019 року близько 2:30 на пр. Богоявленському в Інгульському районі міста Миколаєва відбулась дорожньо-транспортна пригода за участю автомобілів Lexus, під керуванням 21-річного водія, та Daewoo Lanos, за кермом якого перебував 36-річний таксист. Внаслідок ДТП водій та пасажир автомобіля Daewoo Lanos загинули на місці події.

Вчора, 12 січня 2021 року, після судового засідання у зазначеній справі, у новинах Миколаївського інтернет-видання «Новости N», з’явилася новина під заголовком – (мовою оригіналу) «Смертельное ДТП с такси в Николаеве: Лобанову смягчили условия домашнего ареста».

В тексі зазначеної статті міститься неточна інформація про те, що (мовою оригіналу) – «теперь Виктор Лобанов может находиться вне стен дома с 8 до 21 – на два часа дольше, чем ранее».

Так, у судовому засіданні, що відбулося вчора 12 січня 2021 року, прокурор заявив суду клопотання про продовження строків домашнього арешту обвинуваченому за місцем проживання у нічний час на 2 місяці з покладанням обов'язків передбачених ст. 194 КПК України.

Захисник та обвинувачений  не заперечували проти продовження такого виду запобіжного заходу.

Потерпіла та представником потерпілої підтримали клопотання прокурора.

 

Суд вважав, що клопотання прокурора щодо продовження строків домашнього арешту підлягає задоволенню, разом із тим, з огляду на належну процесуальну поведінку обвинуваченого, вважав що час перебування обвинуваченому вдома під арештом можливо зменшити, встановивши запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із забороною залишати місце свого проживання з 21:00 години до 07:30 наступного дня.

Запобіжний захід було продовжено судом до 12.03.2021 включно із  продовженням до цієї ж дати дії обов'язків покладених до нього.

 

Таким чином, суд зменшив обвинуваченому час перебування вдома під домашнім арештом на одну годину, а не на дві, як зазначило у своїй статті інтернет-видання «Новости N».

 

З інформацією щодо повного тексту ухвали можно ознайомитися за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua (справа № 489/443/20).

 

Ленінський районний суд м. Миколаєва звертається до представників ЗМІ із проханням бути більш уважними, адже, мета журналістики полягає не в тому,  щоб лише отримати та довести певну інформацію до кінцевого споживача, а в дещо більшому: збиранні, обробці, належній та всебічній перевірці інформації, усуненні її неповноти, неточностей викривлень, недостовірних даних, коректності подачі інформації, уникненні неправомірного втручання в особисте життя людини, дотриманні передбаченої законом таємниці, уникненні неправомірного завдання шкоди честі, гідності ділової репутації тощо.

Наголошуємо, що Ленінський районний суд м. Миколаєва завжди є відкритим та готовий оперативно надавати необхідну інформацію про справи, що розглядаються у нашому суді та про роботу суду на запити журналістів, про що неодноразово пересвідчувалися представники загальнодержавних та місцевих засобів масової інформації.

Фото до статті з мережі інтернет.