flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У миколаївській «маршрутці» конфлікт водія і пасажира через решту грошей переріс у стрілянину – суд обрав запобіжний захід підозрюваному у хуліганстві

08 жовтня 2020, 07:48

Вчора, 07 жовтня 2020 року, Ленінським районним судом м. Миколаєва було обрано запобіжний захід відносно чоловіка, якого підозрюють у хуліганстві із застосуванням вогнепальної зброї (ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України).

За версією слідства, 05.10.2020 близько 18:00 підозрюваний знаходився в салоні маршрутного таксі № 43, яке рухалося по встановленому маршруту з вул. Троїцької до вул. Адмірала Макарова у м. Миколаєві. Біля під’їзду до зупинки «Баштанське шосе» по вул. Космонавтів, підозрюваний почав безпричинно чіплятися до водія маршрутного таксі, начебто з приводу не повернення йому решти коштів за проїзд, спровокувавши з ним усний конфлікт, який весь час супроводжувався нецензурною лайкою. Водій був змушений зупинити автомобіль на проїзній частині, щоб не спровокувати ДТП. Після зупинки, коли водій разом з підозрюваним вийшли з салону автомобіля, останній дістав предмет зовні схожий на револьвер, який був при ньому та здійснив один постріл в бік водія, але не влучив в нього. Після чого водій маршрутного таксі штовхонув підозрюваного на землю і намагався його затримати, в чому йому допоміг один з пасажирів, який застосував до підозрюваного газовий балончик.

В той же день о 18:00 підозрюваного було затримано.

Розглянувши клопотання, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту строком на один місяць, поклавши на нього певні обов’язки.

Зазначимо, що ухвала слідчого судді не набрала законної сили.