flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Внесено зміни до Регламенту Вищої кваліфікаційної комісії суддів України

14 січня 2019, 15:39

4 січня 2019 року відбулося засідання Вищої кваліфікаційної комісії суддів України на якому розглядалось питання про внесення змін до Регламенту ВККСУ.

Члени Комісії затвердили зміни до Регламенту в частині визначення порядку розгляду Комісією питання проходження кваліфікаційного оцінювання для участі у конкурсі на посаду судді Вищого антикорупційного суду за участі Громадської ради міжнародних експертів. Текст змін попередньо був опрацьований в рамках спільної робочої групи ВККСУ та ГРМЕ.

На засіданні також були присутні Голова Громадської ради міжнародних експертів Сер Ентоні Хупер, члени ГРМЕ Аурелійус Гутаускас та Флемінг Крістіан Денкер, а також представники Посольства США в Україні, Міжнародного валютного фонду та Міжнародної організації права розвитку IDLO.

Під час засідання Голова ВККСУ висловив щире враження стосовно обсягу роботи, в стислі терміни професійно виконаної членами ГРМЕ.  

Нагадаємо, що на початку року було створено спільну робочу групу Комісії та ГРМЕ, якою обговорено та узгоджено питання спеціального спільного засідання в межах конкурсу до Вищого антикорупційного суду, як це передбачено Законом України «Про Вищий антикорупційний суд».

Також 4 січня 2019 року Голова Громадської ради міжнародних експертів особисто передав Комісії перелік кандидатів до Вищого антикорупційного суду, стосовно яких 18 січня 2019 року відбудеться спеціальне спільне засідання ВККСУ та ГРМЕ, на якому розглядатиметься питання про відповідність кандидатів на посади суддів Вищого антикорупційного суду критеріям, передбаченим частиною четвертою статті 8 Закону України «Про Вищий антикорупційний суд». На засіданні розглядатиметься питання стосовно:

  1. Голуб Оксани Анатоліївни
  2. Загороднього Анатолія Федоровича
  3. Зайця Тараса Олександровича
  4. Квятковського Анатолія Степановича
  5. Кулініча Юрія Петровича
  6. Мартинова Євгена Олександровича
  7. Тішка Дмитра Анатолійовича
  8. Штульмана Ігоря Володимировича.
 
За повідомленням прес-служби ВККСУ