flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Члени ВККСУ провели зустріч із представниками Університету Південної Кароліни та Програми USAID «Нове правосуддя»

01 лютого 2018, 15:06

Члени Комісії провели зустріч із представниками Університету Південної Кароліни та Програми USAID «Нове правосуддя»

31 січня 2018 року у Вищій кваліфікаційній комісії суддів України відбулася робоча зустріч членів Комісії з представниками Університету Південної Кароліни та Програми USAID «Нове правосуддя».

Мета зустрічі – обговорити тематичне наповнення двотижневої навчальної програми з права, яку у майбутньому буде започатковано між Університетом Південної Кароліни та одним із українських юридичних вузів.

У заході взяли участь Голова Комісії Сергій Козьяков, член палати з питань добору і публічної служби суддів Комісії Сергій Прилипко, юридичний радник Програми USAID з реформування сектору юстиції «Нове правосуддя» Ашот Агаян, експерти лабораторії з верховенства права Університету Південної Кароліни Стівен Остерміллер та Грегорі Гізволд.

З метою запровадження сучасних методик викладання, спрямованих на формування та розвиток навиків із застосування вимог верховенства права на практиці, Програма USAID з реформування сектору юстиції «Нове правосуддя» планує надати підтримку в розробленні сертифікатної програми з верховенства права для студентів старших курсів юридичних вишів та представників правничих професій.

Під час зустрічі сторони обговорили потреби та особливості української правової системи, зокрема утвердження принципу верховенства права як визначального мірила здійснення правосуддя у рамках судової реформи в Україні.

Крім того, представники Комісії запропонували звернути увагу на викладання практичних аспектів юридичної професії, зокрема вивчення студентами майбутнього навчального курсу основ юридичного письма та формування у них комплексного розуміння стадій судового процесу.

Довідково:

Програма реформування сектору юстиції «Нове правосуддя» Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) працює в Україні з жовтня 2016 року.

Мета програми – надання підтримки судовій владі, Уряду, Парламенту, громадянському суспільству та народу України у здійсненні судової реформи з урахуванням конституційних змін 2016 року та Стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015-2020 роки.

Програма «Нове правосуддя» ґрунтує свою діяльність на здобутках попередніх Проектів USAID «Україна: верховенство права» й «Справедливе правосуддя» та використовує їх досягнення для координації тісної співпраці з українськими партнерами, проектами USAID та Уряду США й іншими проектами міжнародних донорських організацій в Україні.

За повідомленням ВККСУ