flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги ЗМІ! Відбудеться судове засідання у кримінальному провадженнні за обвинуваченням чоловіка в шахрайстві. У справі 42 потерпілі особи!

23 жовтня 2017, 08:00

Сьгодні суддя Ленінського районного суду м. Миколаєва - Крутій Юрій Петрович, буде розглядати кримінальне провадження відносно чоловіка, якого звинувачують у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайство) вчиненому повторно, за попередньою змовою групою осіб, тобто у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ст. 190 ч. 2 КК України «Шахрайство».

Зазначений чоловік звинувачується в тому, що за попередньою змовою з іншим чоловіком, у квітні 2017 року, зареєструвався як фізична особа-підприємець «Ч». Після чого, разом з іншим чоловіком стали ходити по домівках громадян та запевняли їх в тому, що їм потрібна заміна газового обладнання, у зв’язку з тим, що нібито надходять скарги сусідів, що у їх квартирах відчувається запах газу. Пропонували потерпілим перевірити справність газових плит в їх квартирах та запевняли їх у необхідності укладення договору на придбання газових плит, начебто із знижкою по акційній ціні. Потерпілі передавали гроші чоловікам, за умови, що останні здійснять доставку газових плит наступного дня. Заволодівши грошима потерпілих, чоловіки з місця скоєння кримінального провадження зникали.

У даному кримінальному провадженні 42 потерпілих, здебільшого усі вони є літніми людьми, пенсіонерами.

Судове засідання відбудеться сьогодні 23 жовтня 2017 року о 13-00, зала судових засідань № 205 ( 2 поверх), адреса суду: м. Миколаїв, вул. Космонавтів, 81 (БЦ "Космос-Плаза").

 

прес-секретар суду