flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд залишив без задоволення позов про позбавлення батьківських прав

21 лютого 2019, 09:50

Ленінський районний суд м. Миколаєва відмовив позивачці у задоволенні позову про позбавлення батьківських прав відповідача, відносно їх малолітнього сина. 

Позивач зверталась до суду з позовом про позбавлення відповідача батьківських прав відносно її малолітнього сина – Артема, 2013 року народження та просила виключити з актового запису про народження дитини дані про батька, оскільки відповідач ухиляється від виконання своїх обов’язків по вихованню та утриманню дитини, з жовтня 2013 року взагалі припинив будь-яке спілкування з дитиною, не приймає участі у житті дитини та матеріальної допомоги на утримання сина не надає. 

Однак, суд вважав, що позивачем не було надано достовірних, достатніх та належних доказів на підтвердження ухилення відповідача у вихованні та утриманні дитини, відсутній висновок органу опіки та піклування, відомості з виконавчої служби про наявність відкритого виконавчого провадження, заборгованості по аліментам, тощо.

З наявних у справі матеріалів суд був позбавлений можливості встановити факти викладені у позові, в зв’язку з чим, прийшов до висновку, що позов задоволенню не підлягає. 

З інформацією щодо повного тексту судового рішення можно ознайомитися за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua (справа № 489/5750/18).

 

Зазначимо, що рішення суду ще не набрало законної сили.