flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваного у пограбуванні малолітньої дитини, взято під варту

25 січня 2019, 17:06

25 січня 2019 року, Ленінський районний суд м. Миколаєва обрав запобіжний захід відносно чоловіка, якого підозрюють у відкритому викраденні чужого майна (грабежі) поєднаному з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, вчиненому повторно (частина 2 статті 186 Кримінального кодексу України).

За версією слідства, 23.01.2019 близько 13:34 год., підозрюваний побачив малолітнього А., 2009 р.н. та звернувся до нього із проханням повідомити точний час. На вказане прохання останній продемонстрував наявний у нього мобільний телефон із зображенням на дисплеї точного часу. Підозрюваний переконавшись в наявності матеріальних цінностей у малолітнього, вирішив ними заволодіти та прослідував за малолітнім до під’їзду одного з будинків по вул. Космонавтів, де знаходячись біля вхідних дверей підійшов до малолітнього впритул та застосовувавши фізичне насильство, відкрито заволодів його майном, загальною вартістю 3042 грн.

Після чого, підозрюваний продовжуючи злочинні дії та застосування фізичного насильства до малолітнього, потягнув останнього на сходинковий майданчик першого поверху зазначеного під’їзду, де відкрито викрав рюкзак чорного кольору із усім,що в ньому було всього на загальну суму 5972 грн.

У той же день підозрюваного було затримано.

Розглянувши клопотання, суд обрав відносно підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів без альтернативи внесення застави.

Зазначимо, що ухвала слідчого судді не набрала законної сили.