flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Понад 4 роки за ґратами проведе чоловік, що пограбував водія автобуса

21 січня 2019, 09:28

Ленінський районний суд м. Миколаєва ухвалив вирок чоловіку, якого обвинувачували у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 186 ч. 2 КК України (тобто, відкрите викрадення чужого майна (грабіж), вчинене повторно).

Так, згідно з вироком суду, обвинувачений, що був раніше неодноразово судимим за скоєння корисливих злочинів, на початку листопада 2016 року близько 17:00 год. знаходився на території міжміського автовокзалу м. Миколаєва, де зайшов до салону автобусу марки "Мерседес", що здійснює пасажирські перевезення і який в той час перебував на ремонті. Перебуваючи у салоні, обвинувачений таємно викрав майно водія даного автобусу на загальну суму 3 710 грн.

В цей момент до автобусу зайшли працівники фірми-перевізника, які проводили в автобусі ремонтні роботи та побачивши обвинуваченого з викраденим майном, спробували затримати останнього. В свою чергу обвинувачений, разом з викраденим майном, вибіг з автобусу та почав тікати, однак, через декілька хвилин був затриманий. 

Обвинувачений свою вину визнав.

Врахувавши суспільну небезпечність вчиненого злочину, який відноситься до тяжкого злочину, обставини справи, особу обвинуваченого, обставину, яка пом’якшує покарання - каяття у вчиненому, обставину, яка обтяжує покарання - вчинення злочину в стані алкогольного сп’яніння, суд вважав за необхідне призначити обвинуваченому покарання у вигляді позбавлення волі на строк 4 роки 10 місяців.

Зазначимо, що вирок суду ще не набрав законної сили.

З інформацією щодо тексту вироку можно ознайомитися за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua (справа № 489/6158//16-к).