flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розбійний напад на автовокзалі м. Миколаєва, наслідком якого стала смерть потерпілого: до суду надійшов обвинувальний акт

22 грудня 2018, 13:03

Сьогодні, 22 грудня 2018 року, до Ленінського районного суду м. Миколаєва надійшов обвинувальний акт відносно 28-річного чоловіка, якого обвинувачують у скоєнні особо тяжких кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст. 187 КК України (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством небезпечним для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), поєднаний із заподіянням тяжких ушкоджень) та ч. 2 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого).

Зазначимо, що за версією слідства, 28 жовтня 2018 року о 22:30, обвинувачений знаходився на території Миколаївського міжміського автовокзалу на території одного з кафе зі своїм знайомим О., там вони вживали спиртні напої, після чого обвинувачений відвів потерпілого за бетонну естокаду, розташовану за будівлею туалету автовокзалу та наніс потерпілому не менше восьми ударів в голову та обличчя, спричинивши тим самим тяжкі тілесні ушкодження, після чого заволодів грошовими коштами та майном потерпілого на загальну суму 3 148 грн. Потерпілий від отриманих ушкоджень через 1,5 доби помер.

Відносно обвинуваченого застосований запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Автоматизованою системою документообігу суду визначено колегію суддів, що буде розглядати справу: головуючий суддя – Васильченко Наталя Олександрівна, судді: Захарченко Д. В., Рум’янцева Н. О.

Підготовче судове засідання призначено на 26 грудня 2018 року о 11:30.