flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом позбавлено батьківських прав жінку, що свідомо ухилялася від виконання обов’язків стосовно власної доньки

19 грудня 2018, 09:11

Рішенням судді Ленінського районного суду м. Миколаєва задоволено позовні вимоги громадянки М. про позбавлення батьківських прав матері, малолітньої Ольги, 2014 року народження. 

Позивач звернулася до суду з позовом про позбавлення відповідачки батьківських прав відносно її малолітньої доньки Ольги, 2014 року народження.

Свої вимоги мотивувала тим, що вона є бабусею малолітньої Ольги, 17.01.2014 року народження; між позивачем та її онукою склались теплі родинні стосунки, дитина постійно проживає разом із позивачем та знаходиться на її утриманні; мати дитини –  відповідачка у справі, ухиляється від виконання своїх батьківських обов’язків, здоров’ям дитини не цікавиться, не відвідує, вихованням не займається, жодної матеріальної допомоги на її утримання не надає. 

Відповідачка в судове засідання не з’явилася, про розгляд справи повідомлена належним чином. Причини неявки суду не повідомила. Своїм правом на подання відзиву не скористалася.

Представник Служби у справах дітей Адміністрації Інгульського району Миколаївської міської ради проти позовних вимог не заперечував. 

Врахувавши всі обставини справи, на підставі наданих доказів, суд дійшов висновку, що відповідачка від виконання своїх батьківських обов'язків ухиляється, у зв'язку з чим вимоги про позбавлення її батьківських прав необхідно задовольнити, що відповідає інтересам дитини. 

З інформацією щодо тексту судового рішення можноь ознайомитися за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua (справа № 489/4698/18). 

Зазначимо, що рішення суду ще не набрало законної сили.