flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд визначився з покаранням чоловіку, якого звинувачували у розбійному нападі та крадіжці

18 грудня 2018, 09:36

Ленінський районний суд м. Миколаєва ухвалив вирок 34-річному громадянину Республіки Азербайджан, якого обвинувачували у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 187 ч. 1 (тобто, у нападі з метою заволодіння чужим майном, поєднаному з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, яка зазнала нападу (розбій))  та 185 ч.1 КК України (тобто, у таємному викраденні чужого майна (крадіжці), суд знаходить недоведеним).

 

Так, згідно з вироком суду, 28.12.2017 близько 23.00 год., обвинувачений М., знаходячись біля прохідної ДП НВКГ "Зоря"-"Машпроект" по пр. Богоявленському, 42 в м. Миколаєві, маючи намір на заволодіння чужим майном, з застосуванням насильства, яке є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, шляхом нанесення удару кулаком по лівій частині обличчя потерпілого С. від якого він знепритомнів, заволодів мобільним телефоном Samsung, вартістю 180 грн., телефоном Lenovo, вартістю 1700 грн., грошовими коштами в сумі 600 грн., гаманцем вартістю 100 грн., золотою печаткою, вартістю 12 000 грн., заподіявши майнову шкоду в сумі 14 580 грн. 

Обвинувачений визнав себе винним частково та показав, що потерпілого він не грабував і не наносив йому тілесних ушкоджень, а лише зняв з потерпілого, який стояв біля дороги, печатку, забрав з кишені два телефони і гаманець. Гаманець він викинув, а печатку віддав своєму знайомому, щоб той заклав її у ломбард. 

При призначенні покарання, суд врахував, що обвинуваченим вчинено тяжкий злочин, особу обвинуваченого, який не судимий, характеризується задовільно, перебуває на обліку з приводу зловживання алкоголем, обставину, що пом’якшує покарання, відсутність обставин, що обтяжують покарання, та з метою виправлення обвинуваченого і запобігання вчиненню ним нових злочинів, вважав необхідним призначити покарання у вигляді 4 років позбавлення волі.

Крім того, чоловіку пред’явлено обвинувачення у тому, що він 24.12.2017 о 03.20 год., знаходячись в кафе-барі "Бомбей" по пр. Миру, 21 в м. Миколаєві, таємно викрав належний потерпілому П. мобільний телефон Samsung J700, заподіявши майнову шкоду в сумі 5 998,50 грн.

Вказане обвинувачення. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 185 ч.1 КК України, тобто у таємному викраденні чужого майна (крадіжці), суд знаходить недоведеним.

 

Так, обвинувачений не визнав себе винним у вчиненні вказаного правопорушення та показав, що до крадіжки телефону у потерпілої П. він не має  відношення. На час вчинення крадіжки міг знаходитись в барі "Бомбей",  так як заходив туди щодня. 

Суд, відкинув надані стороною обвинувачення докази, і враховуючи, що судом не був досліджений жоден доказ, який поза розумним сумнівом доводить вину чоловіка у вчиненні кримінального правопорушення, суд усі сумніви щодо доведеності вини обвинуваченого тлумачить на його користь, і вважав необхідним обвинуваченого виправдати, в зв'язку з недоведеністю вчинення ним кримінального правопорушення.

Зазначимо, що вирок суду ще не набрав законної сили.

З інформацією щодо тексту вироку можно ознайомитися за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua (справа № 489/183/18).