flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

2 роки позбавлення волі - покарання за повторне незаконне придбання та зберігання наркотиків

03 грудня 2018, 11:23

Ленінський районний суд м. Миколаєва ухвалив вирок раніше судимому за вчинення злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, чоловіку, якого обвинувачували у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 309 ч. 2 КК України (тобто, у незаконному придбанні та зберіганні наркотичних засобів без мети збуту, вчиненому повторно).

 

Так, згідно з вироком суду, обвинувачений П. 17.04.2018 близько 18.30 год., знаходячись біля будинку № 21 по пр. Миру в м. Миколаєві, діючи повторно, незаконно придбав у невстановленої особи, без мети збуту особливо небезпечний наркотичний засіб - канабіс, вагою 6,767 гр. та особливо небезпечний наркотичний засіб - опій ацетильований, вагою 0,007 гр., які зберігав при собі до проведення його особистого обшуку о 20.00 год. під час знаходження по вул. Космонавтів, 98, в м. Миколаєві.

Обвинувачений в судовому засіданні визнав себе винним. 

При призначенні покарання, суд врахував, що обвинуваченим вчинено злочин середньої тяжкості, особу обвинуваченого, який неодноразово судимий за вчинення злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, перебуває на обліку як наркозалежна особа, має розлади психіки, характеризується задовільно, працює, вживає заходів до позбавлення від наркотичної залежності, обставину, що пом'якшує покарання, відсутність обставин, що обтяжують покарання, та з метою виправлення обвинуваченого і запобігання вчиненню ним нових злочинів, вважав за необхідне призначити покарання у вигляді позбавлення волі на строк 2 роки.

Зазначимо, що вирок суду ще не набрав законної сили.

З інформацією щодо тексту вироку можно ознайомитися за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua (справа № 489/4215/18).