flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

5 років в’язниці отримав чоловік за вбивство, вчинене через необережність

21 листопада 2018, 16:06

Ленінський районний суд м. Миколаєва змінив правову кваліфікацію дій обвинуваченого з ч. 2 ст. 121 КК України та визнав чоловіка винним у вбивстві, вчиненому через необережність (ч. 1 ст. 119 КК України).

Суд встановив, що обвинувачений Ч. 01.01.2018 близько 22.15 год., знаходячись в приміщенні "Лото Маркет" за адресою: м. Миколаїв, вул. Космонавтів, 142, в ході конфлікту, маючи намір на заподіяння потерпілому тілесних ушкоджень, умисно заподіяв Ф. ножем поранення в область гомілки лівої ноги, спричинивши тяжкі тілесні ушкодження у вигляді колото-різаного поранення лівої гомілки з пошкодженням магістральних судин, яке супроводжувалось рясною зовнішньою кровотечею та геморагічним шоком, внаслідок чого Ф. від отриманого тілесного ушкодження помер на місці події.

В судовому засіданні обвинувачений не визнав себе винним.

Змінюючи правову кваліфікацію дій обвинуваченого з ч.2 ст.121 на ч.1 ст.119 КК України, та виходячи за межі обвинувачення відповідно до вимог ч.3 ст.337 КПК України з метою ухвалення справедливого судового рішення, суд врахував, що ним не встановлені обставини наявності наміру обвинуваченого на заподіяння потерпілому саме тяжкого тілесного ушкодження та як наслідок, передбачення ним настання смерті від заподіяних тілесних ушкоджень, оскільки заподіяння тілесного ушкодження в область гомілки, яка не є життєво важливим органом та ушкодження якої зазвичай не призводить до тяжких тілесних ушкоджень і смерті, і вказує на відсутність такого наміру та необережне заподіяння обвинуваченим смерті потерпілому, за наявністю однак у обвинуваченого можливості передбачити наслідки своїх дій, зважаючи на застосоване ним знаряддя заподіяння тілесних ушкоджень. 

Розглянувши справу, суд визнав його винним у скоєнні кримінального правопорушення і призначив покарання у вигляді позбавлення волі на строк 5 років.

Крім того, чоловік сплатить потерпілій - на відшкодування майнової шкоди - 60 955 грн., на відшкодування моральної шкоди - 150 000 грн. 

Зазначимо, що вирок суду ще не набрав законної сили.

З інформацією щодо тексту вироку можно ознайомитися за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua (справа № 489/949/18).

 

прес-секретар суду