flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд позбавив водійських прав чоловіка, що керував автомобілем у стані сп'яніння та ще й створив аварійну обстановку на дорозі

20 листопада 2018, 16:32

Ленінський районний суд м. Миколаєва позбавив водійських прав водія, що керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння ( ч. 1 ст. 130 КУ пАП) та створив аварійну обстановку на дорозі ( ч. 4 ст. 122 КУ пАП).

Судом встановлено, що водій В. 20.10.2018 о 19.47 год., керував транспортним засобом Volkswaen LT-35, по пр. Центральному – пр. Богоявленському в м. Миколаєві, з явними ознаками алкогольного сп’яніння, в порушення вимог п.п. 2.5 Правил дорожнього руху України, від проходження огляду на стан алкогольного сп’яніння у встановленому законом порядку на місці зупинки та в медичному закладі відмовився в присутності двох свідків, при цьому виїжджаючи на перехрестя вищевказаних вулиць з круговим рухом, в порушення вимог п. 16.11 Правил дорожнього руху України, не надав переваги в русі транспортному засобу ИЖ 412 під керуванням водія Б., який рухався по головній дорозі.  Внаслідок чого останній був змушений змінити напрямок руху, швидкість та подати звуковий сигнал з метою уникнення дорожньо-транспортної пригоди. Тобто, водій В. створив аварійну обстановку на дорозі..

Правопорушник у судове засідання з’явився, вину у вчиненні правопорушень визнав.

За наслідками розгляду матеріалів суд наклав на правопорушника адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 10 200 грн. з позбавленням права  керування транспортними засобами строком на 1рік.

Зазначимо, що постанова ще не набрала законної сили. 

Повний текст постанови ЄДРСР http://reyestr.court.gov.ua/ справа № 489/6585/18.

 

прес-секретар суду