flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом розглянуто першу заяву про видачу обмежувального припису щодо спілкування з дитиною

02 жовтня 2018, 16:04

Вчора, 01 жовтня 2018 року, суддею Ленінського районного суду м. Миколаєва розглядалася цивільна справа за заявою громадянина К. про видачу обмежувального припису. 

Зазначений громадянин звернувся до суду з заявою  в якій зазначив, що з 23.12.2005 по 11.10.2016 він перебував у шлюбі з громадянкою К., від шлюбу  сторони мають трьох дітей. Рішенням Ленінського районного суду м. Миколаєва від 04.04.2017 року місце проживання дітей визначено з колишньою дружиною. Але останнєю неналежним чином виконувалися батьківські обов’язки по відношенню до сина Вадима, 2006 року народження, а саме: вона неодноразово завдавала дитині побої, у зв’язку з чим Вадим відчуває до неї неприязні стосунки, переживає стрес. Тіло дитини вкрите синцями та з садинами.

У зв’язку з чим заявник просив суд видати обмежувальний припис строком на три місяці стосовно колишньої дружини та визначити заходи тимчасового обмеження її прав та покласти на неї обов’язки: обмежити строком на три місяці її спілкування з сином Вадимом, 2006 року народження, шляхом надання їй права на спілкування з сином виключно по телефону; заборонити строком на три місяці наближатися ближче 100 метрів до місця перебування (місця фактичного проживання батька) та навчання Вадима. 

Судом було враховане те, що кримінальне чи адміністративне провадження щодо колишньої дружини заявника не порушувалось, терміновий заборонний припис не застосовувався. Заявник протягом тривалого часу до органів та установ, які мають відношення до протидії домашньому насильству не звертався, інформація, що була ним викладена у заяві уповноваженими органами не перевірялась. При цьому заявник не був обмежений в можливості звернутися за допомогою та захистом до уповноважених осіб.

Таким чином, заявником не було доведено, що його син постраждав від насильства з боку матері і потребує захисту в порядку передбаченому Законом України «Про запобігання та протидію домашньому насильству»

Врахувавши викладене, оцінивши встановлені судом обставини та досліджені докази, відсутність ризиків вірогідності вчинення домашнього насильства колишньою дружиною заявника, настання тяжких або особливо тяжких наслідків його вчинення для дітей, суд дійшов висновку, що підстав для видачі обмежувального припису за заявою громадянина К. немає.

 

З інформацією щодо тексту судового рішення можноь ознайомитися за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua (справа № 489/5972/18).

 

Зазначимо, що рішення суду ще не набрало законної сили.

 

прес-секретар суду