flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відповідач сплатить позивачці 22 476 грн. 07 коп. пені за прострочення сплати аліментів

06 вересня 2018, 11:20

Суддею Ленінського районного суду м. Миколаєва закінчено розгляд цивільної справи та ухвалено рішення про стягнення заборгованості та пені по виплаті аліментів. 

Відповідно до рішення суду, 22 червня 2018 року позивачка В. звернулась із позовом до відповідача Б. та просила суд стягнути з відповідача на її користь заборгованість по виплаті аліментів на утримання неповнолітньої дитини в розмірі 84 842 грн. 78 коп.; стягнути з відповідача на її користь пеню за прострочення виплат по аліментам на утримання доньки в сумі 22 476 грн. 07 коп.

Свої вимоги мотивувала тим, що:

  • Сторони перебували в зареєстрованому шлюбі з грудня 2003 року по листопад 2005 року.
  • В подружжя народилась донька – Марія, 2004 року народження;
  • Рішенням Ленінського районного суду м. Миколаєва від 25.10.2005 року з відповідача на користь позивача було стягнуто аліменти на утримання малолітньої дитини в розмірі ¼ частини всіх видів заробітку(доходів), але не менше 30% прожиткового мінімум для дитини відповідного віку;
  • На сьогоднішній день, за виконавчим листом по вказаному рішенню суду існує заборгованість, яку відповідач в добровільному порядку відмовляється сплачувати.

Дані обставини послужили підставою для її звернення з зазначеним позовом. 

Відповідно до заяви, позивач просила про розгляд справи без її участі, заявлені вимоги підтримала в повному обсязі, наполягала на їх задоволенні.

Відповідач в судове засідання не з’явився, про розгляд справи повідомлявся належним чином. Причини неявки суду не повідомив. Своїм правом на подання відзиву не скористався. 

Суд частково задовольнив позовні вимоги та стягнув з відповідача пеню за прострочення сплати аліментів в розмірі 22 476 грн. 07 коп.

 

З інформацією щодо тексту судового рішення можно ознайомитися за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua (справа № 489/4087/18).

 

Зазначимо, що рішення суду ще не набрало законної сили.

 

прес-секретар суду