flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом позбавлено батьківських прав чоловіка, який свідомо ухилявся від виконання обов’язків стосовно власної дитини

03 вересня 2018, 11:04

Рішенням судді Ленінського районного суду м. Миколаєва задоволено позовні вимоги громадянки К. про позбавлення батьківських прав громадянина О., 1984 року народження відносно його сина Назара, 2011 року народження. 

З рішення суду вбачається, що у листопаді 2017 року позивачка звернулась із позовом до відповідача про позбавлення батьківських прав відносно малолітньої дитини – Назара, 2011 року народження, у зв’язку з тим, що відповідач ухиляється від виконання своїх батьківських обов’язків, здоров’ям дитини не цікавиться, не відвідує, вихованням не займається, жодної матеріальної допомоги на його утримання не надає. 

Відповідач в судове засідання не з’явився, про розгляд справи повідомлений належним чином. Причини неявки суду не повідомив. Своїм правом на подання відзиву не скористався.

Представник Служби у справах дітей адміністрації Центрального району Миколаївської міської ради проти позовних вимог не заперечувала. 

Оцінивши надані докази у сукупності,  суд дійшов висновку, що відповідач ухиляється від виконання своїх обов'язків по вихованню дитини, не піклується про фізичний і духовний розвиток дитини, не забезпечує необхідного харчування, що негативно впливає на її фізичний розвиток, як складову виховання, через що порушуються права малолітньої дитини. Таким чином, суд вважав, що позовні вимоги є обгрунтованими та доведеними, отже підлягають задоволенню. 

З інформацією щодо тексту судового рішення можноь ознайомитися за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua (справа № 490/10077/17) 

Зазначимо, що рішення суду ще не набрало законної сили.

 

прес-секретар суду