flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За керування автомобілем у стані сп'яніння, водій сплатить 10 200 грн. штрафу та на 1 рік залишиться без права керування транспортними засобами

30 серпня 2018, 08:20

Ленінський районний суд міста Миколаєва притягнув до адміністративної відповідальності та позбавив на 1 рік водійських прав мешканця м. Миколаєва, 1965 року народження, який сів за кермо у стані алкогольного сп’яніння.

З постанови суду вбачається, що водій З. 13.06.2018 о 19:35 год. в м. Миколаєві по пров. Рибальченко, 40 керував транспортним засобом ВАЗ 21051 з ознаками алкогольного сп'яніння: запах алкоголю з ротової порожнини, нестійка хода. Від проходження огляду на стан сп'яніння у встановленому законом порядку за допомогою алкотестеру Драгер та в медичному закладі водій відмовився в присутності двох свідків. Своїми діями З. порушив вимоги п. 2.5 ПДР України.

Правопорушник в судовому засіданні факти, викладені в протоколі не визнав та пояснив, що коли він під'їхав до будинку, то його зупинили співробітники поліції та запропонували продути алкотестер Драгер. Пройти на місці медичний огляд він погодився, проте алкотестер нічого не показав.

 

За наслідками розгляду справи суд притягнув водія до відповідальності, позбавивши його водійських прав на 1 рік та стягнувши з правопорушника штраф у розмірі 10 200 гривень.

Зазначимо, що постанова суду ще не набрала законної сили.

 

прес-секретар суду