flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голови місцевих судів Миколаївської області взяли участь в обговоренні оптимізації судів

24 листопада 2017, 14:35

Сьогодні, 24 листопада 2017 року, голова апеляційного суду Миколаївської області Микола Міняйло провів нараду з головами місцевих судів м. Миколаєва і області.

 

 

Метою наради було обговорення планів судової влади України щодо внесення змін до мапи судів нашої держави, а також  вироблення рекомендацій щодо подальших кроків в цьому напрямі.

 

 

Судді обговорювали актуальні питання щодо оптимізації (укрупнення) районних судів, оцінювання суддів тощо.

 

 

Майже всі учасники провели загальні збори в районних судах та поінформували працівників про зазначені проекти, після чого за наслідками обговорення письмові пропозиції місцевих судів отримав апеляційний суд.

 

Попередні пропозиції з приводу укрупнення судів ( оптимізації ) судової системи Миколаївської області кардинально відрізнялися. В одних судах області судді погоджувалися з запропонованою картою судів, а в інших – були категорично проти і надавали свої, на їх думку, оптимальні варіанти укрупнення.

 

        «А що таке оптимізація? Оптимізація (англ. оptimization, optimisation) - це процес надання чомусь найбільш вигідних характеристик, співвідношень. Тобто, оптимізація судової системи повинна передбачати такі зміни, коли досягається кращий соціальний ефект, зокрема, стає легше доступ до правосуддя, поліпшується якість роботи суду і т.і. Чи досягне запропонована модель оптимізації судової системи нашої області зазначеної мети?Вважаємо, що ні.», - наголосив голова апеляційного суду Миколаївської області Микола Міняйло.

 

Апеляційний суд направив свої пропозицій по розробці мапи судів області до Державної судової адміністрації України.

 

 

за повідомленням прес-центру Апеляційного суду Миколаївської області

Джерело