flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

НШСУ проводить підготовку суддів місцевих загальних судів Одеської, Миколаївської та Херсонської областей

21 листопада 2017, 13:41

20 – 24 листопада 2017 року в місті Одесі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку суддів місцевих загальних судів Одеської, Миколаївської та Херсонської областей.

Вітальними словами підготовку відкрив директор Одеського регіонального відділення Валерій Левенець, ознайомив слухачів з програмою підготовки та зазначив, що враховуючи вимоги ст. 89 Закону України “Про судоустрій і статус суддів”, у межах підготовки буде проведено тренінги з оцінюванням на теми: “Психологічна адаптація до суддівської діяльності”, який проведуть судді Одеського апеляційного адміністративного суду Лариса Зуєва та Ірина Косцова,  суддя Одеського окружного адміністративного суду Елла Катаєва, психолог Маргарита Журавльова та “Призначення покарання у кримінальних справах”, який проведуть судді Апеляційного суду Руслан Котелевський та Альбіна Кадегроб. Також буде проведено апробацію тренінгів на теми: “Особливості ведення судового засідання у справах про адміністративні правопорушення. Дотримання прав особи при застосуванні заходів забезпечення провадження у справах про адміністративні правопорушення, порядок розгляду справ суддею”, “Особливості розгляду справ про адміністративні правопорушення щодо вчинення насильства в сім’ї”, які апробують суддя Жовтневого районного суду Миколаївської області Сергій Глубоченко, суддя Шевченківського районного суду м. Києва Марина Антонюк, суддя Центрального районного суду м. Миколаєва Дмитро Тішко, суддя Криворізького районного суду Дніпропетровської області у відставці Ганна Приміч та доцент кафедри державознавства і права Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, адвокат Андрій Фальковський.

У наступні дні підготовки суддів-слухачі матимуть можливість поспілкуватись із досвідченими колегами та авторитетними науковцями.

Суддя у відставці Василь Коваль  розгляне особливості кримінального провадження на підставі угод,  експерти Одеського обласного центу психічного здоров’я Олександр Савостін та Ірина Семенкова зупиняться на проблемних питаннях призначення судових експертиз у кримінальних справах, суддя Апеляційного суду Одеської області Олег Копіца зосередить увагу суддів на нормах антикорупційного законодавства та висвітлить проблемні питання судового розгляду кримінального провадження в суді першої інстанції. Актуальним буде виступ доцента кафедри прикладної лінгвістики Національного університету “Одеська юридична академія” Анастасії Кісельової  щодо українського ділового мовлення та мистецтва правового письма, в свою чергу суддя Малиновського районного суду           м. Одеси Володимир Гуревський  проаналізує практику розгляду судами спорів, що виникають із земельних правовідносин. Суддя Южноукраїнського міського суду Миколаївської області Олександр Савін детально зупиниться на провадженнях у справах про адміністративні правопорушення, а суддя цього ж суду Олена Волкова розкриє практичні моменти та особливості складання виправдувальних вироків. Судді Апеляційного суду Одеської області цивільної палати Андрій Дрішлюк, Олена Комлєва та Єлєна Сєвєрова обговорять проблемні аспекти розгляду цивільних справ, пов’язаних із захистом права власності, актуальні питання   застосування трудового законодавства та судову практику розгляду спорів, які випливають з кредитних правовідносин. На завершення підготовки суддя Апеляційного суду Одеської області Олександр Джулай зосередить увагу суддів на проблемних питаннях дослідження та оцінки доказів, зроблених у рамках негласних слідчих розшукових дій. 

Джерело

За повідомленням прес-служби суду