flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ВККСУ розповів про судову реформу під час зустрічі делегацій ОБСЄ

11 липня 2017, 08:32

5 липня 2017 року Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков взяв участь у підготовчій зустрічі з представниками делегацій Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) напередодні засідання Постійної ради організації у палаці Хофбург (м. Відень, Австрія).

Голова Комісії прибув до Відня на запрошення посла Вайдотаса Верби, Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

Під час заходу Вайдотас Верба презентував Звіт про результати роботи ОБСЄ в Україні за перше півріччя 2017 року.

Водночас Голова Комісії Сергій Козьяков ознайомив делегації інших країн-учасниць ОБСЄ з перебігом судової реформи в Україні, а також першими здобутками та викликами, які стоять на шляху її реалізації.

Крім того, Сергій Козьяков звернув увагу представників делегацій на те, що після конституційних змін обрання суддів на посади проходить лише шляхом проведення конкурсу. Зокрема, наразі триває завершальна стадія конкурсу на посади суддів касаційних судів у складі Верховного Суду – відбуваються пленарні засідання Комісії з розгляду питань стосовно кандидатів до Верховного Суду, щодо яких оголошено перерву у зв’язку з наданням Громадською радою доброчесності висновків про їх невідповідність критеріям професійної етики та доброчесності.

Голова Комісії також наголосив, що вперше в Україні Комісією організовано пряму трансляцію співбесід на YouTube-каналі для необмеженого кола спостерігачів, оприлюднено на офіційному веб-сайті Комісії досьє кандидатів, а також створено та залучено до участі в адміністративних процедурах Громадську раду доброчесності.

Сергій Козьяков подякував державам-учасницям ОБСЄ та Координатору проектів ОБСЄ в Україні за підтримку Комісії у проведенні судової реформи та висловив сподівання на продовження плідної співпраці.

 

 

За матеріалами офіційного порталу

ВККС України