flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом взято під варту чоловіка - підозрюваного в умисному пошкодженні будівлі суду, шляхом підпалу

17 лютого 2023, 15:05

17 лютого 2023 року, Ленінським районним судом м. Миколаєва було обрано запобіжний захід відносно чоловіка, 1965 року народження, якого підозрюють в умисному пошкодженні чужого майна, шляхом підпалу (ч. 2 ст. 194 КК України).

За версією слідства, чоловік підозрюється в тому, що у невстановлені в ході досудового розслідування дату та час, у невстановленому місці, на ґрунті явної неповаги до суспільства, нехтування загальнолюдськими правилами співжиття і нормами моралі, у останнього виник злочинний умисел, направлений на умисне пошкодження чужого майна, а саме будівлі Заводського районного суду міста Миколаєва, розташованої за адресою: м. Миколаїв, вул. Радісна, 3, шляхом підпалу.

З метою реалізації вищевказаного умислу, підозрюваний заздалегідь придбав у невстановленому в ході досудового розслідування місці невідому рідину, яка має горючі властивості. У подальшому за допомогою придбаної рідкої рідини та підручних засобів самостійно виготовив запалюючу суміш типу "Коктейль Молотова", яку зберігав за місцем свого проживання.

Так, 15.02.2023, у ранкову пору доби, більш точного часу в ході досудового розслідування не встановлено, підозрюваний, будучи обізнаний про графік робочого часу Заводського районного суду міста Миколаєва, розуміючи суспільну небезпечність своїх діянь та бажаючи настання суспільно-небезпечних наслідків у вигляді пошкодження будівлі суду шляхом підпалу, заздалегідь виготовивши знаряддя вчинення злочину у вигляді горючої суміші типу "Коктейль Молотова", направився до місця розташування вказаної будівлі.

Прийшовши до вказаної будівлі о 07:45, з метою доведення злочинного умислу до кінця, стоячи навпроти будівлі суду, підозрюваний, нехтуючи загальнолюдськими правилами співжиття і нормами моралі, дістав заздалегідь заготовлену запалюючу суміш у вигляді скляної ємності в середині якої знаходилась рідина типу "Коктейль Молотова", та шляхом застосування джерела вогню у вигляді сірників підпалив вказану рідину та кинув у фасад будівлі Заводського районного суду міста Миколаєва, чим спричинив пожежу.

В подальшому, не вживши заходів щодо ліквідації вказаної пожежі, залишився на місці події. В результаті своїх умисних протиправних дій, які виразились в умисному пошкодженні фасаду будівлі Заводського районного суду міста Миколаєва, шляхом підпалу, підозрюваний спричинив матеріальну шкоду. 

15.02.2023 чоловіка було затримано та  повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 194 КК України.

Розглянувши клопотання, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів до 15.04.2023 включно.

Судом визначено підозрюваному заставу у розмірі 30 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 80 520 грн.

Зазначимо, що ухвала слідчого судді не набрала законної сили.