flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося підготовче судове засідання у кримінальному провадженнні за обвинуваченням чоловіка. що підозрюється в шахрайстві. У справі 42 потерпілі особи

04 вересня 2017, 16:30

04 вересня 2017 року о 14 -30 відбулося підготовче судове засідання у кримінальному провадженні відносно чоловіка, якого звинувачують у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайство) вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, тобто у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ст. 190 ч. 2 КК України «Шахрайство».

Головуючий суддя - Крутій Юрій Петрович.

Нагадаємо, що зазначений чоловік звинувачується в тому, що за попередньою змовою з іншим чоловіком, у квітні 2017 року, зареєструвався як фізична особа-підприємець «Ч». Після чого, разом з іншим чоловіком стали ходити по домівках громадян та запевняли їх в тому, що їм потрібна заміна газового обладнання, у зв’язку з тим, що нібито надходять скарги сусідів, що у їх квартирах відчувається запах газу. Пропонували потерпілим перевірити справність газових плит в їх квартирах та запевняли їх у необхідності укладення договору на придбання газових плит, начебто із знижкою по акційній ціні. Потерпілі передавали гроші чоловікам, за умови, що останні здійснять доставку газових плит наступного дня. Заволодівши грошима потерпілих, чоловіки з місця скоєння кримінального провадження зникали.

У даному кримінальному провадженні 42 потерпілих, здебільшого усі вони є літніми людьми, пенсіонерами.

Судом встановлено, що підстав для закриття кримінального провадження не має. Кримінальне провадження підсудне Ленінському районному суду м. Миколаєва.
Захисник та обвинувачений заявили суду клопотання про повернення обвинувального акту прокурору, мотивуючи тим, що в обвинувальному акті не зазначені пом’якшуючі обставини, а саме позитивна характеристика, наявність на утриманні батьків похилого віку, а також зазначені обтяжуючі обставини, які стосуються не всіх потерпілих, а саме їх похилий вік.
Суд вважав, що клопотання захисника та обвинуваченого не підлягає задоволенню, оскільки обвинувальний акт відповідає вимогам ст. 291 КПК України.
Прокурор заявив суду клопотання про продовження строків тримання під вартою обвинуваченому на 60 днів.

Суд ухвалив запобіжний захід обвинуваченому у вигляді тримання під вартою продовжити до 30.10.2017 року.

Судовий розгляд справи призначено на 23.10.2017  о 13.00 год. 

 

 

прес-секретар суду