flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги учасників судових процесів та відвідувачів суду

24 травня 2022, 10:53

Ленінським районним судом м. Миколаєва в умовах воєнного стану процесуальна діяльність суду не припинена та продовжується здійсннення розгляду наступних невідкладних судових справ:

            - клопотань поданих в рамках досудового розслідування (про обрання та продовження запобіжного заходу у виді тримання під вартою, продовження строків досудового розслідування, які спливають, проведення обшуків та інші невідкладні справи), скарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого, дізнавача або прокурора в порядку статті 303 Кримінального процесуального кодексу України;

            - кримінальних проваджень відносно осіб, які утримуються під вартою та по яким спливає термін тримання під вартою;

            - цивільних справ, що підлягають розгляду в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами, а також інших цивільних справ та справ про адміністративні правопорушення, у разі, якщо учасниками справи були реалізовані свої відповідні процесуальні права (в тому числі, подані відзиви, заперечення, тощо);

            Учасники судових процесів мають можливість подати заяву про відкладення розгляду справ у зв'язку з воєнними діями та/або про розгляд справ у режимі відеоконференції за допомогою будь-яких технічних засобів, зокрема власних.

            Цивільні справ розглядаються без участі сторін та їх представників, у разі наявності письмових клопотань відповідних учасників справи про розгляд справи за їх відсутності.

            Кримінальні провадження та справи про адміністративні правопорушення розглядаються без присутності учасників провадження у разі належного їх повідомлення про дату та місце розгляду справи (окрім справ, де участь учасників кримінального провадження та осіб у справах про адміністративні правопорушення є обов’язковою).

            В режимі відеоконференції зазначені вище справи розглядаються за наявності заяв учасників провадження про проведення судового засідання в режимі відеоконференції, з врахуванням режиму роботи суду в воєнний час.

            Будь-які заяви учасників кримінального провадження, проваджень у цивільних справах та справах про адміністративні правопорушення (зокрема, про відкладення розгляду справ, про проведення відеоконференції, про надання згоди сторін цивільного процесу про розгляд справи без їх участі), мають бути викладені в письмовій формі та надіслані на офіційну електронну адресу суду:

           inbox@ln.mk.court.gov.ua (за наявності електронного цифрового підпису); через особистий кабінет в підсистемі «Електронний суд»; засобами поштового зв’язку (вул. Космонавтів, 81/16, м. Миколаїв, 54028); через спеціальну скриню, яка знаходиться на 2 поверсі Ленінського районного суду м. Миколаєва в день звернення.

            Крім того, Ленінським районним судом м. Миколаєва здійснюється реєстрація та авторозподіл відповідних процесуальних документів, а також реєстрація та розгляд звернень громадян, адвокатських запитів та запитів на доступ до публічної інформації. Публічна інформація запитувачам Ленінського районного суду м. Миколаєва надається, за виключенням інформації, що може становити загрозу життю і здоров’ю суддів, працівників апарату суду та персоналу, що здійснює технічне обслуговування приміщення суду, спричинити злочини та бути загрозою національній безпеці, що узгоджується із рішенням Ради суддів України № 11 від 25 березня 2022 року.

            Апаратом Ленінського районного суду м.Миколаєва протягом робочого дня здійснюється у разі можливості (відсутність активних бойових дій, повітряної тривоги тощо):

            - приймання та опрацювання вхідної кореспонденції та кореспонденції, що доставляється АТ «Укрпошта», по надходженню;

            - приймання та опрацювання іншої кореспонденції, яка надходить в електронному вигляді на електронну адресу Ленінського районного суду м.Миколаєва - inbox@ln.mk.court.gov.ua

            З метою забезпечення безпеки учасників судових процесів і відвідувачів судів тимчасово припиняється:

            - виконання доручень судів України щодо організації судового засідання в режимі відеоконференції з Ленінським районним судом м. Миколаєва;

            - особистий прийом громадян керівництвом суду;

            - обмежується допуск у судові засідання осіб, які не є учасниками судових засідань, а також самостійне переміщення таких осіб по приміщенню та території суду.

            Надалі Ленінський районний суд м.Миколаєва інформуватиме громадян про будь-які зміни в організації своєї процесуальної діяльності.

            Отримати додаткову інформацію про стан розгляду справ, організацію роботи Ленінського районного суду м. Миколаєва в умовах воєнного стану, приймання і відправлення кореспонденції, а також іншу довідкову інформацію про діяльність Ленінського районного суду м. Миколаєва можна за наступними контактами:

(067) – 603 – 57 – 67 – керівник апарату Ленінського районного суду м. Миколаєва

у робочі часи: з понеділка по четвер з 8:00 до 17:00

п’ятниця – з 8:00 до 16:00;

інформацію, щодо розгляду справ, які перебувають у проваджені суддів:

Кокорєва В. В. за тел. (093) – 372 – 20 -40;

Гриненка М. В. за тел. (073) – 261 – 91 – 62;

Рум’янцевої Н. О. за тел. (0512) – 53 – 30 – 63;

Губницького Д. Г. за тел. (0512) – 53 – 30 – 58;

Коновця М. С. за тел. (0512) – 53 – 30 – 59;

Микульшиної Г. А. за тел. (0512) – 53 – 30 – 55;

Костюченка Г. С. за тел. (0512) – 53 – 30 – 57;

Коваленка І. В. за тел. (0512) – 53 – 30 – 83.