flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про організацію роботи Ленінського районного суду м. Миколаєва в умовах воєнного стану з 16.05.2022

16 травня 2022, 11:19

ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА МИКОЛАЄВА

 

НАКАЗ

 

16 травня 2022                                                                                                                           № 10од/г/22   

м. Миколаїв

 

Про організацію роботи Ленінського

районного суду м. Миколаєва

в умовах воєнного стану

з 16.05.2022

 

Відповідно до Закону України про «Про правовий режим воєнного стану», враховуючи ситуацію в Україні та безпосередньо у місті Миколаєві та області, з метою забезпечення безпеки громадян, учасників проваджень, працівників суду та суддів

 

НАКАЗУЮ:


  1. Встановити обмежений режим роботи Ленінського районного суду м. Миколаєва.
  2. Суддям Ленінського районного суду м. Миколаєва з 16 травня 2022 здійснювати розгляд таких судових справ:

2.1.Клопотань поданих в рамках досудового розслідування (про обрання та продовження запобіжного заходу у виді тримання під вартою, продовження строків досудового розслідування, які спливають, проведення обшуків та інші невідкладні клопотання), скарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого, дізнавача або прокурора в порядку статті 303 Кримінального процесуального кодексу України;

2.2. Кримінальних проваджень, у яких особи утримуються під вартою або під домашнім арештом та відносно яких спливає термін дії раніше обраного запобіжного заходу.

2.3.Кримінальних проваджень щодо осіб, які обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого розділом ХІХ КК України, а також щодо кримінальних правопорушень, вчинених в умовах воєнного стану.

2.4. Інших кримінальних проваджень та матеріалів за наявності об’єктивної можливості проведення судового засідання.

2.3. Цивільних справ, що підлягають розгляду в порядку письмового та наказного провадження за наявними у справі матеріалами, цивільних справ та інших матеріалів, що підлягають негайному розгляду.

2.4. Інших матеріалів, цивільних справ, адміністративних справ та справ про адміністративні правопорушення, у разі, якщо учасниками справи були реалізовані свої відповідні процесуальні права (в тому числі, подані відзиви, заперечення, заяви про розгляд справи за відсутністю сторін, тощо).

  1. Участь обвинувачених забезпечується шляхом проведення відеоконференції, а їх захисників та інших учасників судового провадження - як шляхом безпосередньої участі у приміщенні суду, так і шляхом проведення відеоконференції за допомогою будь-яких технічних засобів, зокрема власних.
  2. Участь учасників провадження по цивільним, адміністративним справам забезпечується лише шляхом проведення відеоконференції, про що на офіційну електронну адресу суду подається відповідне клопотання.
  3. Здійснювати реєстрацію та автоматизований розподіл відповідних процесуальних документів, а також реєстрацію та розгляд звернень громадян, адвокатських запитів та запитів на доступ до публічної інформації. Публічна інформація запитувачам надається, за виключенням інформації, що може становити загрозу життю і здоров’ю суддів, працівників апарату суду та персоналу, що здійснює технічне обслуговування приміщення суду, спричинити злочини та бути загрозою національній безпеці, що узгоджується із рішенням Ради суддів України № 11 від 25 березня 2022 року.
  4. Продовжити реєстрацію вхідної кореспонденції яка надійшла за допомогою електронної адресу суду, підсистеми «Електронний суд», та засобів поштового зв’язку.
  5. Продовжити особистий прийом громадян відділом документального обігу та архівом суду проводити згідно встановленого графіка чергування.
  6. Наказ від 04 квітня 2022 року № 08од/г/22 «Про організацію роботи Ленінського районного суду м. Миколаєва в умовах воєнного стану» вважати таким, що  втратив чинність з 16 травня 2022 року.
  7. Забезпечити оприлюднення наказу шляхом публікації на офіційному сайті суду веб-порталу «Судова влада України».
  8. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

 

 

Голова Ленінського районного суду  

м. Миколаєва                                                                                                                     Надія  РУМ’ЯНЦЕВА