flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До суду надійшов обвинувальний акт щодо неповнолітніх мешканців м. Миколаєва, які обвинувачуються у вчиненні розбійного нападу та пограбування

04 жовтня 2017, 10:40

До суду надійшло кримінальне провадження стосовно чотирьох неповнолітніх мешканців м. Миколаєва, які обвинувачуються у вчиненні розбійного нападу та пограбування на території міста Миколаєва.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 27 серпня 2017 року вночі, у м. Миколаєві, в районі перехресті вулиць 1-а Лінія та Херсонське шосе, четверо хлопців, 1999 та 2000 року народження, напали на 30-річного чоловіка, завдавши йому ряд ударів по тулубу середнього ступеня тяжкості, та відібрали сумку з мобільним телефоном, документами та грошима на загальну суму 5500 грн.

Окрім того, 6 вересня цього року вночі, по вул. Будівельників, троє з зловмисників пограбували ще одного місцевого мешканця, завдавши потерпілому чисельні удари в область голови, обличчя та тулубу, та відібрали сумку з особистими речами на загальну суму 3 142 грн.

Після скоєння грабежу зловмисники одразу були затримані правоохоронцями.

Їх дії кваліфіковані за ч.2 ст.187 та ч.2 ст.186 КК України, а саме у  напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаним з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), вчинений за попередньою змовою групою осіб, та у відкрите викрадення чужого майна (грабіж), поєднаним із застосуванням насильства, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, вчинений повторно за попередньою змовою групою осіб.

За скоєнні злочини зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі.

Автоматизованою системою документообігу суду визначено головуючим у справі – суддю Крутія Юрія Петровича.

Підготовче судове засідання призначене на 01 листопада 2017 року о 10-30.

 

Прес-секретар суду